Melinda

Ideální večeře..



Co je třeba:
  • nové brambory (důkladně omyté, nakrájené na plátky a upečené v troubě do křupava) cca 6 ks
  • vařená vejce (počet dle libosti)
  • rajčata 4 ks
  • ledový salát
  • černé olivy
  • červená cibule
  • tuňák
  • olivový olej (na brambory a cca 1 lžíce do salátu)
  • vinný ocet (1 lžíce)
  • sůl, pepř

Nejprve je potřeba upéct brambory - pozn. do křupava. Pečou se v troubě na cca 200 °C dokud nejsou měkké (okolo 20ti minut). Před pečením se brambory lehce pokapou olivovým olejem, aby se nepřichytily, ideálně se pečou na pečícím papíru. Během pečení se několikrát promíchají.

Během pečení brambor se uvaří vejce, podle toho jak je máte rádi, běžně mezi 6-10 minut (dávám cca 8:)) Po uvaření oloupat a rozpůlit, přijdou nakonec salátu na ozdobu.

Do mísy se dají na kousky nakrájená rajčata, rozpůlené olivy, na kousky natrhaných několik listů ledového salátu a plechovka tuňáka (ideálně ve vlastní šťávě), + na plátky nakrájená červená cibule. Vše se promíchá a přidá se sůl a pepř.  Zakápne se olivovým olejem a trochou vinného octa (radši míň jak víc)

Až před podáváním se do salátu přidají upečené brambory (já je dala hned a "zvlhly", opečená kůrka byla fuč..) zcela nakonec uvařené vejce.
Štítky: edit post
0 Responses

Okomentovat