Melinda



Příprava jídla mi zabrala asi 30-40 minut, je ale potřeba u toho opravdu stát a míchat.

Logicky je potřeba rýže - ne pytlíková. Vaření totiž probíhá přímo v pánvi.

Potřebné ingredience:


  • 1 cibule
  • olej
  • rýže - půl balení, tj. zhruba 500 gramů
  • bílé víno cca 3-4dcl
  • kuřecí vývar cca 1 l
  • žampiony
  • rajčátka
  • může být jarní cibulka
  • parmezán (např. tesco, interspar)
  • sůl, pepř

 Na trošce oleje si zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a poté přidáme rýži - podotýkám že neuvařenou:) Mícháme a jakmile rýže chytne trošku barvu, zalijeme cca 1dcl bílého vína. Víno se bude rychle vyvařovat, je třeba neustále míchat. Jakmile bude vidět, že tekutina mizí, dolijeme opět víno. Po odpaření přidáme trochu vývaru - ideálně 1-1,5 naběračky a pořád mícháme. Jakmile se odpaří, opět dolijeme. Postup se opakuje tak dlouho, dokud není rýže na skus měkká - trvá to tak 20 minut. Ale záleží na druhu, takže ochutnávat, ochutnávat, ochutnávat:) Je to poznat i podle toho, že rýže dost "nabyde".
Podle chuti se může dolít ještě trochu vína. Osolit a opepřit - ideální jsou mlýnky s barevným pepřem. Posypat parmezánem a zamíchat, přidat houby (tentokrát ještě z plechovky, ale příště se vrhnu na čerstvé, i když ta konzerva není úplně špatná....) a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata (můžou být i normální). Promíchat, ochutnat, dochutit (sůl, pepř) - a hotovo.

Při podávání posypat parmazánem..

a chutná to a voní úžasně;)
0 Responses

Okomentovat