Melinda






Potřebné ingredience: (jedná se o množství na 4 hamburgery/cheeseburgery)

  • 500 g mletého masa (bylo hovězí, se sníženým obsahem tuku max. 20%)
  • 1 cibule
  • trošku cukru (cca lžička)
  • olivový olej (1-2 lžíce)
  • plátkový sýr (4 ks)
  • ledový salát (4 ks)
  • 1 ks rajče - nakrájené na plátky
  • grilovací omáčka (koupená, nebo udělaná doma)
  • housky (4 ks)
  • česnek (2 stroužky)
  • sůl
  • pepř
  • worchester
 Hamburgery - v tomto případě cheeseburgery:) byly famózní. 

Mleté maso se osolí, opepří, přidají se do něj cca 2 stroužky česneku a worchester. Po promíchání se vytvarují placky, které se následně v ideálním případě grilují. Po dodělání masa se na gril přihodí rozkrojené housky (vnitřkem dolů) a jakmile jsou křupavé, položí se na ně maso, sýr (ten se na horkém masu rozteče), plátek ledového salátu a rajče.
Nahoru se přidá zkaramelizovaná cibulka (cibule se dá na 2 lžíce olivového oleje na pánev a okolo 6 minut na mírném plameni dusí, až pustí šťávu. na závěr se popráší trošku cukrem, zvýší se plamen a roztaví se). Kdo chce, může si burger zakončit trochou kečupu a hořčice.

Moji favorité jsou




přiklopíme vrškem housky a je hotovo:)
Štítky: edit post
0 Responses

Okomentovat