Potřebné ingredience: (jedná se o množství na 4 hamburgery/cheeseburgery)
- 500 g mletého masa (bylo hovězí, se sníženým obsahem tuku max. 20%)
- 1 cibule
- trošku cukru (cca lžička)
- olivový olej (1-2 lžíce)
- plátkový sýr (4 ks)
- ledový salát (4 ks)
- 1 ks rajče - nakrájené na plátky
- grilovací omáčka (koupená, nebo udělaná doma)
- housky (4 ks)
- česnek (2 stroužky)
- sůl
- pepř
- worchester
Mleté maso se osolí, opepří, přidají se do něj cca 2 stroužky česneku a worchester. Po promíchání se vytvarují placky, které se následně v ideálním případě grilují. Po dodělání masa se na gril přihodí rozkrojené housky (vnitřkem dolů) a jakmile jsou křupavé, položí se na ně maso, sýr (ten se na horkém masu rozteče), plátek ledového salátu a rajče.
Nahoru se přidá zkaramelizovaná cibulka (cibule se dá na 2 lžíce olivového oleje na pánev a okolo 6 minut na mírném plameni dusí, až pustí šťávu. na závěr se popráší trošku cukrem, zvýší se plamen a roztaví se). Kdo chce, může si burger zakončit trochou kečupu a hořčice.
Moji favorité jsou
přiklopíme vrškem housky a je hotovo:)
Okomentovat